• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Teksten zijn er in vele soorten en maten. Net als doelgroepen. Een goede tekst schrijven is een vak apart. Je houdt rekening met je doelgroep, met het medium waar de tekst geplaatst wordt, en met nog vele zaken meer. En dan wil je natuurlijk ook nog dat de tekst leest als een trein, foutloos is en door iedereen begrepen wordt. Kortom: tekstschrijven besteed je uit aan de professional. Iemand die zorgt dat jouw tekst raakt, verduidelijkt én scoort.

Het juiste adres 
Tjanne Hartman Tekst- en Communicatiebureau is hét adres voor al je teksten. Van advertorials tot sollicitatiebrieven, van mailings tot artikelen, en van persberichten tot webteksten.

Meer weten? Of eerst kennismaken? Bel, mail of stuur een bericht via het contactformulier.

Enkele tekstvormen uitgelicht

Bedrijfsfilm en manuscript

Bedrijfsfilm
Hoe zet je je bedrijf en werk nou op een goede manier op film? Al een bedrijfsfilm in gedachten maar moeten de details nog worden uitgewerkt? Tjanne Hartman Tekst- en Communicatiebureau heeft ruime ervaring in het schrijven van scripts voor bedrijfs- of productfilms. Altijd dynamisch, kort, krachtig en onderscheidend.

Manuscript
Heb je een geweldig idee voor een film, boek of musical? Al een kant-en-klaar (manu)script liggen, maar wil je er graag een professionele blik over laten werpen? Of lukt het niet je ideeën op papier te zetten? Maak vrijblijvend een afspraak, dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Misschien is jouw idee gecombineerd met mijn schrijftalent wel de weg naar de Gouden Griffel?

Mail of bel voor een vrijblijvende afspraak.

Biografie

Je hebt een verhaal dat je wilt vastleggen. Je levensverhaal, of een unieke ervaring die je wilt delen met je nageslacht, of zelfs het grote publiek.

Een tekstschrijver kan helpen met het opschrijven van je biografie. Dat kan variëren van een kort verhaal tot een dikke pil, van een eenmalig gesprek tot een project dat een jaar in beslag neemt. Van uitgebreide interviews, of van het redigeren van het verhaal dat je al grotendeels op papier hebt staan.

Kennismaken? Benieuwd wat we voor elkaar kunnen beteken? Bel of mail vandaag nog.

Copywriting

Als je je product of onderneming op de kaart wilt zetten, is niets zo belangrijk als goede copywriting. Wervende teksten dus, speciaal geschreven voor websites, brochures, folders, mailings, nieuwsbrieven, personeelsbladen of advertenties. Goede copywriting is origineel, spreekt de doelgroep aan en is vol overtuiging geschreven.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ghostwriting

Ghostwriting heeft niets met spoken te maken en is relatief simpel: ik schrijf, jij zet je naam onder de tekst. Uiteraard in goed overleg, zodat een tekst of toespraak ook echt uit jouw mond komt en in jouw stijl is geschreven.

Ghostwriting is bedoeld om je boodschap zo goed mogelijk op papier te krijgen wanneer je zelf de juiste woorden niet kunt vinden. Of als je zeker wilt weten dat je niets of niemand vergeet en alles netjes onder de aandacht brengt. Een ghostwriter is in te schakelen voor speeches, lezingen, artikelen, columns, weblogs, voorwoorden, brieven, projectvoorstellen, boeken of rapporten. Voor alles eigenlijk waar een goede en duidelijke tekst bij gewenst is.

Uiteraard maken we vooraf duidelijke afspraken: welke schrijfstijl moet gehanteerd worden, hoe wil je de lezers/toehoorders aanspreken, wat wil je kwijt, etc. De tekst is na het schrijven helemaal van jou. De schrijver verdwijnt weer naar het rijk der ghostwriters. Spreekwoordelijk uiteraard.

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak of vraag informatie aan.

Nieuwsberichten

Degelijke, pakkende nieuwsberichten voor (dag)bladen, magazines of nieuwssites. Kritisch, waarheidsgetrouw en altijd verzekerd van hoor en wederhoor. Mijn jarenlange ervaring in de (dagblad)journalistiek maakt dat het schrijven van nieuwsberichten een tweede natuur voor me is. Jouw nieuws wordt op een aansprekende, feitelijke en toegankelijker manier beschreven.

Meer weten? Enkele voorbeeld-nieuwsberichten ontvangen? Laat het weten via het contactformulier.

Notulen

Van (belangrijke) vergaderingen of bijeenkomsten heb je graag een duidelijk verslag. Notulen die weergeven wat er is gezegd en welke afspraken zijn gemaakt bijvoorbeeld. Als notulist schuif ik aan bij je vergadering, en heb je binnen een week een kort en bondig verslag retour.

Interesse? Meer weten? Mail, bel, of neem via het contactformulier contact op.

Persberichten

Veel ondernemers schrijven zelf hun persberichten. Jij misschien ook wel. Dat gaat namelijk snel, je hoeft niemand uit te leggen wat je te melden hebt en bovendien kost het niets. Toch voegt een professioneel tekstschrijver veel extra’s toe aan de media-uitingen van je bedrijf of product.

Je nieuwsfeit of boodschap wordt helder, krachtig, feitelijk en origineel beschreven, volgens de journalistieke richtlijnen van een persbericht. Het persbericht is altijd kort, bondig, dynamisch en opvallend. Indien gewenst inclusief medialijst.

Meer weten? Direct een offerte aanvragen? Mail of bel en we gaan direct aan de slag.

Sollicitatiebrieven

Soms lukt het maar niet met die sollicitatiebrief. Of wil je eens écht opvallen tussen de vele brieven die een bedrijf ontvangt. Ik spreek graag met je af om samen tot een lekker lopende tekst te komen. Die boetseren we tot een brief geheel naar jouw smaak, volgens jouw taalgebruik en in je eigen woorden. En altijd voor een vriendenprijsje. Niet omdat we per se vrienden moeten worden, maar omdat op deze manier echt iedereen een sollicitatiebrief kan insturen die scoort.

Mail of bel om een afspraak te maken of voor meer informatie.

Webteksten SEO

Je wilt korte, goed leesbare en wervende teksten op je website. In stijl met je bedrijf of product, gericht aan de doelgroep, en geschreven op een toegankelijke manier. Daarnaast wil je dat deze teksten goed vindbaar zijn voor zoekmachines.

Komt voor elkaar! De webteksten die Tjanne Hartman Tekst- en Communicatiebureau schrijft zijn namelijk SEO-proof, oftewel zoekmachinegericht. Dit houdt in dat de teksten relevante zoekwoorden, titels, omschrijvingen en logische (interne) links bevatten. Zonder dat het opvalt natuurlijk, want het ‘lekker-lezen’ blijft voorop staan.

Meer weten? Mail of bel vandaag nog.