• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Paaspop

22-04-2014 | 0 reacties

Net als 57.999 anderen was ik afgelopen weekend te vinden bij Paaspop. Als Schijndelse probeer ik dit festival elk jaar op te zoeken, puur om sfeer te proeven en bekenden, vrienden en vage kennissen tegen het lijf te lopen. Dat ik naar Paaspop ga, is eigenlijk een vorm van zelfkastijding. Ik hou namelijk niet van mensenmassa’s, herrie, drukte, harde muziek en de meeste muziekstijlen die op Paaspop te horen zijn. Maar hé, zelfkastijding past helemaal in de sfeer van Pasen en Heere Jezus, dus hup, naar het immense festivalterrein.

Zweten
Het blijft een raar fenomeen om met 20.000 mensen op een relatief klein oppervlak te verblijven. Om bewust in een mensenmassa te staan. Mijn ogen zoeken altijd naar de nooduitgangen, ik blijf het liefst aan de buitenkant staan en als het ergens druk wordt en ik met mijn 1.65 meter verloren dreig te gaan in de mensenmassa, maak ik meteen rechtsomkeert op zoek naar ruimte, adem en vrijheid. Maar tegenover al die persoonlijke ongemakken en angsten staan de geweldige sfeer, het hoge Woodstockgehalte van in het gras zitten met vrienden, heerlijk eten en snoepen (voor mij interessanter dan de drank want ik drink slechts een paar cola), de verrassing als ik onverwachts toch muziek hoor die ik mooi vind en last but not least, het mensen kijken. Want mensen kijken is misschien nog wel het allerleukste om tijdens Paaspop te doen.

Grootouders
Ook buiten het festivalterrein staat het dorp in het teken van Paaspop. Zo zijn er tijdens het Paasweekend de zogenoemde Paaspop-grootouders. Mijn eigen ouders hadden het hele weekend mijn neefje te logeren en gingen met hem naar de lammetjesdag bij de Schaapskooi. Veel opa’s en oma’s met kinderen daar. “Ook aan het oppassen vanwege Paaspop?” vroegen de grootouders elkaar. “Jazeker”, luidden de antwoorden eenduidig. Geen Schijndelse opa of oma die nog op vakantie gaat met Pasen. Er moet gewerkt – lees: gebabysit – worden.

Oordoppen
Speciaal voor Paaspop had ik een setje oordoppen aangeschaft en ik snap niet dat ik dat niet jaren eerder heb gedaan. Wat een genot. Helaas staan de boxen regelmatig zo ver open dat de trillingen tot in het diepste van je lichaam te voelen zijn. En dat filteren de oordoppen niet. Kijkend naar andere festivalgangers met oordoppen in, concludeerde ik dat zeker de helft van alle aanwezigen gehoorbescherming droeg. Rest mij een simpele vraag: waarom passen we het volume niet aan? Waarom gaan die volumeknoppen zo idioot ver omhoog en grijpt niemand in? Dan hoeven de oordoppen niet meer in, lopen de anderen geen gehoorbeschadiging op en is er bovendien minder geluidsoverlast. Ideetje?

Condooms
De lokale afdeling van de PvdA deelde op het festivalterrein ook oordoppen uit. Ze vonden gretig aftrek, net als de condooms die de socialisten de festivalgangers meegaven. De oordoppen verdwenen netjes in de oren van de meeste mensen, maar de condooms werden voor andere doeleinden gebruikt dan waar de PvdA waarschijnlijk op hoopte. Zaterdagavond bij het hoofdpodium zag ik de kapotjes namelijk massaal als ballonnen het publiek over vliegen. Zeer sfeerverhogend dus, die PvdA-condooms. Bij de optredens althans, of het tussen de lakens ook zo was, heb ik niet kunnen achterhalen.

Foto: organisatie Paaspop

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Plaats een reactiePlaats een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.