• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Nico Dijkshoorn: stiekem toch ontzettond leuk

11-09-2015 | 1 reacties

Wat moet het gaaf zijn om een lezing te geven en op te komen met een stapel van je eigen boeken onder de arm. Boeken waaruit je vervolgens anderhalf uur lang gaat voordragen. Nico Dijkshoorn deed het vanavond, tijdens zijn lezing/optreden/signeersessie in de bibliotheek in Den Bosch. Om klokslag acht uur werden de deuren van de bieb gesloten en was het woord aan Nico. Die had niet bepaald een makkelijke start. Hij werd namelijk aangekondigd als man ‘van wie velen de veelzijdigheid prijzen, maar die door net zo veel mensen als een afschuwelijke man wordt bestempeld’. Dijkshoorn kon het dan ook niet laten om na afloop schertsend ‘Nou, zeg het maar’, door de zaal te roepen. Het applaus zei overigens voldoende. Net als het aantal mensen dat een boek liet signeren. Nico Dijkshoorn had een goede avond in Den Bosch.

Ik ben gecharmeerd
Nico DijkshoornIk geef eerlijk toe: ik ben gecharmeerd. En dat was ik allesbehalve. Ik behoorde niet tot de categorie mensen die Nico ‘afschuwelijk’ vindt, maar ik had ook nog nooit echt om zijn gedichten bij De Wereld Draait Door gelachen, ik had nog nooit iets van hem gelezen en ik vond zijn stem en de manier waarop hij de letter ‘e’ zo vaak als ‘o’ uitspreekt ronduit irritant. Tot vanavond. Ik heb gelachen, ik heb gegniffeld, ik vond ‘m vriendelijk en aimabel, ik vond zijn manier van voordragen leuk en vond de liedjes die hij speelde en zong ingetogen en bijna vertederend. Daarom kocht ik in de pauze zijn nieuwste boek en liet het meteen signeren. En ook dat deed Nico leuk: een persoonlijke boodschap én een tekeningetje erbij dat op één van de verhalen in de bundel slaat.

Mijn naam schreef hij verkeerd tijdens het signeren. ‘Oeps’, schreef hij er onder. En die oeps zal me elke keer als ik het boek opensla herinneren aan de avond waarop ik Nico Dijkshoorn leuk ging vinden. Niet ontzettónd leuk, want dat klinkt niet. Daar blijf ik bij.

De hele maand september ben ik gastblogger voor Bibliotheek Den Bosch tijdens hun Maand van het Schrijven. De blogs verschijnen in eerste instantie op de site van de bieb. Donderdag 10 september: lezing Nico Dijkshoorn.

1 Reacties

Plaats een reactiePlaats een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.