• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Nationale boef

26-07-2012 | 0 reacties

Dus Willem Holleeder wordt columnist bij de Nieuwe Revu. En heel Nederland heeft daar een mening over. Een mening die vooral voortkomt uit nieuwsgierigheid. Logisch, want Holleeder wordt in één adem genoemd met afpersing, corruptie, onderwereld en zelfs moord. En daar willen wij alle smeuïge details wel van weten.
Wat zal het dus een teleurstelling worden, die column. Want Holleeder mag en kan heus niet schrijven over de dingen die iedereen juist wil lezen. Het lijkt me dan ook een ingewikkeld baantje voor onze nationale boef. Het leven van Holleeder zal sinds zijn vrijlating namelijk alles behalve spannend zijn. Sterker nog, ik vermoed dat een column van een willekeurige ouder of ondernemer spannender zal zijn. Wat doet Holleeder vandaag de dag zoal? Voorzichtig zijn, dat vooral. Zorgen dat hij zo min mogelijk opvalt. De pers mijden, leven in de luwte. Zijn wonden likken misschien?
In ieder geval zal hij in zijn columns met geen woord reppen over de misdaden waarvoor hij vast heeft gezeten. Mag niet, kan niet. Geen woord zal hij wijden aan de onderwereld van ons land. Voor hij het weet bekent hij iets wat hij altijd heeft ontkent, of werkt hij zich op een andere manier in de nesten. Hij zal ook vast niet schrijven over zijn jaren in de gevangenis. Of over zijn vriendjes in de politiek, in het zakenleven of op andere invloedrijke posities. Dat is allemaal veel te ingewikkeld.
Wat blijft er dan over? Niets volgens mij, want juist over hierboven genoemde feiten willen wij lezen. Hoe meneer Holleeder denkt over ons politieke klimaat, de Olympische Spelen of over de schulden van Spanje en Griekenland interesseert toch niemand? Bij de Nieuwe Revu lachen ze ondertussen in het vuistje. Want de naam Holleeder is voldoende om de verkoopcijfers te doen stijgen. En de inhoud van de column, ach, die doet er niet zo veel meer toe.

Plaats een reactiePlaats een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.