• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Koefnoen

05-08-2013 | 0 reacties

Houd de televisie in de gaten, want ik weet zeker dat er binnenkort een aflevering van Koefnoen komt met hilarische camping-sketches. Dat weet ik, omdat ik de acteurs vorige week zelf in actie heb gezien.

Kijken
Geef je ogen de kost en je ziet alleen maar moois op de camping. Daarom hou ik zo van kamperen. Vorige week vergaapte ik me aan het koppel dat vlak bij mij op de camping stond. Het was een Nederlands stel dat de hele dag niets anders deed dan kijken naar anderen. Zittend op een kampeerstoel, blik gericht op het pad voor hun caravan. Uiteraard hadden ze een strategisch plekje gekozen waar iedereen langs kwam die naar het sanitairblok of de receptie annex campingwinkel annex café/restaurant ging. Het stel ontbeet met de gezichten naar elkaar toe maar bracht verder de hele dag geschouderd door. Zij aan zij voor hun caravan. Tussen hen in een tafeltje met daarop een plastic kleedje en plastic kunstbloemetje. Zo zaten ze de hele dag. Niks te zeggen, niks te doen, alleen maar kijken.

Nieuw Seizoen
Na twee dagen kon ik me niet meer voorstellen dat wat ik zag – telkens als ik het sanitair of café opzocht – geen doorgestoken kaart was. Het kon niet anders of deze mensen waren in werkelijkheid Paul Groot en Owen Schumacher die opnames voor een nieuwe aflevering Koefnoen maakten. Een aflevering vol sketches over het leven op een middelgrote, mooie Hollandse camping.

Papegaai
Een andere dag liep ik terug van het restaurant toen een man met een rugzak me tegemoet kwam fietsen. Toen ik goed keek zag ik dat de rugzak van doorschijnend plastic was en – ja, ik zag het écht goed – dat er een papegaai in zat. Op een stokje! De man ging een lekker stukkie fietsen door de mooie omgeving met zijn papegaai op de rug. Mijn ogen werden groot van verbazing. Tot ik me realiseerde dat ook dit een Koefnoen-scène moet zijn geweest. Ik had niet goed gekeken en Paul Groot, waarschijnlijk met pruik, niet herkend.

Bingo
Op zaterdagavond werd voor een groep vaste campinggasten bingo georganiseerd. Ik vind bingo leuk – en dat geef ik zonder schaamrood op de kaken toe – dus ging er ook naar toe. Al mijn twijfel viel toen overboord. Ik was overduidelijk terecht gekomen in een groot opnameweekend van Koefnoen. Met zeker twintig gastacteurs die als echte volkslui overdreven fanatiek bingo gingen spelen. Perfect gescreend: een vrouw zonder voortand, een man zonder bovengebit en vooral veel dames in een wolk van goedkoop parfum, lurkend aan nog goedkopere wijn. Een man met peuk in de mond las de getallen voor, en naast hem zat een vrouw met keurig permanentje die niets anders deed dan het ouderwetse ballenrad ronddraaien. De hele avond lang.

Zeg nou zelf, dat wordt toch een hilarische aflevering? Ik ben zo benieuwd wanneer de uitzending is.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Plaats een reactiePlaats een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.