• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Inspiratie

16-11-2012 | 0 reacties

Veel mensen zijn er gevoelig voor: de sfeer in hun werkomgeving. Ik denk zelfs dat veel creatievelingen er voor een groot deel afhankelijk van zijn. Zet een schilder in een bedompt hokje en er zal weinig op het doek komen. En een schrijver schrijft zijn bestseller vast niet achter een tafel met uitzicht op een grijze muur. Het gaat om inspiratie, bij de meeste creatievelingen. En inspiratie krijg je van inspirerende locaties, mensen of entourages.

Onmisbaar
Ik zie mezelf als een schrijver. Iemand die teksten maakt en daar graag een bijzonder sausje overheen gooit. Inspiratie is daarbij onmisbaar. Mijn kantoortje is klein maar knus. Ik ben omringd door boeken en tientallen foto´s van mijn familie en vrienden. Er staan planten en bloemen om me heen, de verlichting is goed, de kleurstelling is warm en als ik naar buiten kijk zit ik als het ware middenin de boom die voor mijn raam staat. Ik heb onlangs de prachtige kleurenwisseling meegemaakt van het groene blad naar het rood/oranje/geel van nu. Ik ken de vogels die er regelmatig takjes komen halen voor hun nestjes en wanneer de bladeren over een paar dagen allemaal naar beneden zijn gedwarreld, zoek ik nieuw leven tussen die kale takken. In een boom zit altijd leven, welk seizoen het ook is.

Kasteel_Henkenshage. Foto: www.sint-oedenrode.allesvan.nlKasteel
Woensdagochtend heb ik een werkplek bezocht waar de inspiratie pal voor je neus staat: Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Toen ik ’s ochtends arriveerde hing er nog wat mist rondom het slot. De zon scheen op de bomen die al net zo´n prachtige gele, rode en oranje bladeren hadden als de boom voor mijn huis. Het was bijna alsof ik een sprookje instapte. Naast het kasteel ligt het oude schoolgebouw van het Fioretticollege – iets minder sprookjesachtig – dat sinds een jaar in gebruik is door Stichting Starterscollectief Sint-Oedenrode. Campus Fioretti heet het nu, en jonge ondernemers kunnen er voor een mooi beginnershuurtje een ruimte huren, zelf inrichten en opknappen en er vervolgens aan hun toekomst werken. Er is een gezellige kantine waar ook bijeenkomsten gehouden kunnen worden, zoals de Open Coffee van afgelopen woensdag. Met uitzicht op het kasteel. Een gratis panorama als gegarandeerde inspiratiebron. Prachtig gewoon. Het is maar goed dat ik daar vroeger niet op school heb gezeten, want hoe kun je je nou op een saaie les wiskunde of scheikunde concentreren als je in je ooghoek dat slot ziet liggen?

Voorlopig zit ik nog prima in mijn kantoortje thuis, maar als ik te zijner tijd een kantoorruimte zoek, wil ik absoluut een dergelijk uitzicht. Mijn bureau zet ik dan pontificaal voor het raam. Elke dag kijk ik mijmerend naar het kasteel en de prachtige natuur daaromheen, droom ik even weg en kan ik vervolgens de meeste schitterende teksten fabriceren. Gratis, eeuwenoude inspiratie voor je neus. Dat starterscollectief in Sint-Oedenrode móet wel een succes worden.

Plaats een reactiePlaats een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.