• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Iedereen

07-09-2013 | 0 reacties

De Bossche bieb gaat deze maand extra aandacht besteden aan literatuur in de breedste zin van het woord. Workshops en lezingen voor jong en oud, voor beginnend schrijvers, voor ambitieuze mensen en voor nieuwsgierigen. De Maand van het Schrijven is een maand naar mijn hart. Alle activiteiten staan namelijk in het teken van schrijven, lezen, literatuur en creativiteit. Onderwerpen waar elk mens zich volgens mij minstens één keer in zijn leven in zou moeten verdiepen.

Mij persoonlijk hoef je niet uit te leggen hoe heerlijk het is om te lezen. Ik kan me verliezen in een boek of zo opgaan in een verhaal dat ik wakker geschud moet worden om weer in mijn eigen wereld te belanden. Toch wordt door veel mensen weinig gelezen. Erger nog: sommige mensen zien het nut van lezen niet in. En juist zij missen veel magie. Want een goed boek heeft iets betoverends.

Natuurlijk kan niet iedereen van literatuur houden, maar ik ben romantisch genoeg om te durven denken dat er voor iedereen een bepaald genre boeken is. Thrillers, chicklit, literatuur, biografieën, detectives, reisboeken: er is zo veel keus. En alles is terug te vinden in de bieb.

Ik vind het nu al een heerlijk vooruitzicht om bij alle activiteiten van de Maand van het Schrijven aanwezig te mogen zijn. Op deze plek ga ik van elke lezing, workshop en activiteit een blog schrijven. Een blog met mijn eigen mening, maar zeker ook met opmerkingen en reacties die ik van de aanwezigen hoor. Van u wellicht?

Hopelijk wordt het deze maand drukker dan ooit in de bieb. Want hoe meer mensen genieten van boeken, literatuur, creativiteit of hun eigen dromen en ambities, hoe meer magie er wordt ervaren. En vervolgens valt er voor mij over heel veel moois te bloggen. Kom ik u tegen bij één van de activiteiten? Spreek me dan vooral aan. Want behalve geïnteresseerd in boeken en literatuur, ben ik ook geïnteresseerd in mensen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Plaats een reactiePlaats een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.