• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Goed nieuws

03-03-2016 | 1 reacties

172HIk heb steeds meer behoefte aan positief nieuws. Nieuws- en actualiteitenprogramma’s gaan doorgaans over alles wat níet goed gaat, wat extreem is of waar veel verdriet van komt. En steeds vaker realiseer ik me dat ik dat niet meer tot me wil nemen: zappen of wegscrollen dus! Mijn vorige blog was daar duidelijk genoeg over.

Zojuist bekeek ik nu.nl en de NOS-app en ineens schoot het liedje van Kinderen voor Kinderen (1984) door mijn hoofd: “Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd ineens een beetje liever. Want ik negeerde alle narigheid totaal.” De ambitie om baas van het journaal te worden heb ik niet (meer ;-)), maar ik ben helemaal voor een vrolijk-nieuws-journaal. Ik ging googelen en kwam een paar websites vol vrolijk en goed nieuws tegen.

Een paar berichten die me opvielen:

Amerikaanse studenten verrassen liefste leraar op zijn verjaardag, te lezen op www.goednieuws.com.
Echtgenoot plant geurige tuin voor zijn blinde vrouw, te lezen op www.goednieuws.com.
Algen kunnen dienen als milieuvriendelijk veevoer, te lezen op de site van The Optimist Daily.
De mysterieuze kracht van ayahuasca, te lezen op de site van de Goednieuwskrant.

Ik moet bekennen dat geen van de sites echt geweldig is. Wat ontbreekt is een actualiteitensite, dus een website waar je het nieuws van de dag terugvindt. Goed nieuws, wel te verstaan. Wie weet start ik binnenkort zo’n positieve, overzichtelijke, complete en kwalitatief hoogwaardige goed-nieuws-site. Wie doet mee?!

1 Reacties

Plaats een reactiePlaats een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.