• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Taalpurist, schrijffanaat, social media-monster en Neerlandica

Taal en communicatie zitten in mijn DNA, ik ben er dag en nacht mee bezig. Mijn ervaring als journalist is een pre in de wereld van de communicatie en copywriting: ik weet hoe je media moet benaderen, maar kan tegelijkertijd moeiteloos schakelen naar welke doelgroep dan ook. Daarnaast kan ik luisteren. Luisteren naar iemands verhaal, wensen en dromen. En dat alles vat ik dan samen in woorden, een communicatieplan of in een doel om naar toe te werken.

Werken met passie
Ik ben één van de gelukkigen die van haar passie haar werk heeft kunnen maken. Die dus werkt met passie. Ik ging journalistiek studeren en rolde al snel binnen bij het Brabants Dagblad. Van geweldige mentoren leerde ik daar het vak. Deadlines, interviews, de kracht van taal en het foutloos schrijven. En dat gecombineerd met regiojournalistiek, waar mijn hart ligt.
Inmiddels schrijf ik al ruim vijftien jaar onafgebroken voor diverse media. Ik deed ervaring op bij radio en televisie, werkte voor commerciële magazines, schreef business-to-business en business-to-consumer en de communicatie rolde ook steeds meer mijn kant op. Logisch, want journalistiek en communicatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Social media, marketing, communicatieplannen, media en pr: alles hoort bij elkaar.

Mijn schrijfstijl
Zonder moeite weet ik me aan te passen aan wat de klant wil. Een zakelijke tone of voice gewenst? Geen probleem! Voor professoren, kinderen of juist laaggeletterden schrijven? Ook dat kan ik. Ik schakel snel, makkelijk en door mijn nieuwsgierige aard verdiep ik me graag en makkelijk in onderwerpen, zelfs als ze nieuw voor me zijn.
Als journalist, communicatieadviseur en eindredacteur ben ik niet anders gewend dan te schakelen, mensen te interviewen, met deadlines te werken en me te verdiepen in andere mensen en hun passie, bedrijf en/of toekomstplannen. Ik kan erg goed omgaan met zowel ‘Mien uit de achterbuurt’ als met ‘meneer de burgemeester’. Ik ben sociaal, openhartig, duidelijk en recht-door-zee.

Inspiratiebron
Als gezegd ben ik een gelukkig mens. Ik kan doen wat ik goed kan en waar ik zo van hou. Ik onderscheid me door mijn kwaliteit, mijn flexibiliteit en mijn luisterend oor. Ik ben graag een inspiratiebron voor anderen en laat me net zo graag door hen inspireren. Ik kom met de hele wereld in aanraking en elk verhaal, elke ondernemer en elk individu is even boeiend en leerzaam.

Tjanne Hartman

1907

Sample job title

De Groene Kantoortuin

Werken tussen planten is goed voor de gezondheid, voor de inspiratie en voor de gezelligheid. Daarom staat mijn bureau sinds januari 2014 in de Groene Kantoortuin in Schijndel. Een groene, duurzame en vooral inspirerende werkplek.

Groene energie
De Groene Kantoortuin is tijdens kantooruren geopend en de moeite waard om eens binnen te lopen. Maak kennis met de volledig op groene energie functionerende kantoortuin (geen droge lenzen of hoofdpijn meer!), de energie van de ondernemers en de prachtige, zelf-ontworpen meubels. Kom een middagje werken, vergaderen of nog beter: maak er ook je kantoorplek van! Voel en ervaar de kracht van samenwerken in een natuurlijke omgeving. Lees ook mijn blog over de kracht van planten. Tot in de Groene Kantoortuin.