• 06-41622889
  • info@tjannehartman.nl

Teksten

Teksten zijn er in vele soorten en maten. Net als doelgroepen. Het is een heel gepuzzel om de juiste tekst voor uw boodschap, product, bedrijf of doelgroep te schrijven. Een tekst die foutloos is en door iedereen begrepen wordt. Tekstschrijven is een ware kunst. Een kunst die voor Tjanne als een tweede natuur is.

Hét adres voor alle teksten
Tjanne Hartman Tekst- en Communicatiebureau is hét adres voor teksten. Teksten voor alle mogelijke uitingen, van advertorials tot sollicitatiebrieven en van persberichten tot webteksten. Twijfelt u over de juiste tekst voor uw specifieke mailing? Neem dan contact op. Ik help u graag op weg.

Enkele tekstvormen uitgelicht

Copywriting

Als u een product of onderneming op de kaart wilt zetten, is niets zo belangrijk als goede copywriting. Wervende teksten dus, speciaal geschreven voor websites, brochures, folders, mailings, nieuwsbrieven, personeelsbladen of advertenties. Een goede copywriter is origineel, verdiept zich in de doelgroep en schrijft vol overtuiging.

Nieuwsberichten

Degelijke, pakkende nieuwsberichten voor (dag)bladen, magazines of nieuwssites. Kritisch, waarheidsgetrouw en altijd verzekerd van hoor en wederhoor. Mijn jarenlange ervaring in de (dagblad)journalistiek maakt dat het schrijven van nieuwsberichten een tweede natuur voor me is geworden.

Meer weten? Enkele voorbeeld-nieuwsberichten ontvangen? Laat het me weten via het contactformulier.

Persberichten

Veel ondernemers schrijven zelf hun persberichten. U waarschijnlijk ook. Dat gaat namelijk snel, u hoeft niemand uit te leggen wat u te melden heeft en bovendien kost het niets. Toch voegt een professioneel tekstschrijver zoals ik veel extra’s toe aan de media-uitingen van uw bedrijf of product. Ik breng uw nieuwsfeit of boodschap helder, krachtig, feitelijk en origineel. Ik ben een buitenstaander en kijk kritisch naar de tekst, het product en de aangeboden dienst. Dat komt het bericht altijd ten goede. Als ondernemer krijgt u voor een vriendelijke prijs een persbericht dat kort, bondig, dynamisch en opvallend is. Indien gewenst inclusief medialijst.

De kosten variëren van € 150,-. tot € 350,-. exclusief btw.
Meer weten? Direct een offerte aanvragen? Mail of bel en u krijgt vandaag nog antwoord.

Biografie

Veel mensen hebben verhalen of anekdotes die ze vast willen leggen. Voor het nageslacht of zelfs voor een breder publiek. Verhalen over hun eigen leven, over de geschiedenis van de familie of wat dan ook. Ik help die mensen met het opschrijven van hun biografie. Dat kan variëren van een kort verhaal tot een dikke pil, van een eenmalig gesprek tot een project dat een jaar in beslag neemt.

Wilt u uw verhaal laten vastleggen? Of kent u iemand die het verdient om vereeuwigd te worden op papier?

Ik kan u helpen met deze ambitie. Door te luisteren en te schrijven, of door uw zelf geschreven teksten te redigeren en eventueel aan te passen. Graag kom ik eens kennis maken om te kijken hoe ik u van dienst kan zijn. Mail info@tjannehartman.nl of bel 06-41622889.

Ghostwriting

Ghostwriting heeft niets met spoken te maken en is relatief simpel: ik schrijf, u zet er uw naam onder. Uiteraard in goed overleg, zodat een tekst of toespraak ook echt uit uw mond komt.

Ghostwriting is bedoeld om uw boodschap zo goed mogelijk op papier te krijgen wanneer u zelf de juiste woorden niet kunt vinden. Of als u zeker wilt weten dat u niets of niemand vergeet en alles netjes onder de aandacht brengt. Een ghostwriter is in te schakelen voor speeches, lezingen, artikelen, columns, weblogs, voorwoorden, brieven, projectvoorstellen, boeken of rapporten. Voor alles eigenlijk waar een goede en duidelijke tekst bij gewenst is.

Uiteraard maken we vooraf duidelijke afspraken: welke schrijfstijl moet gehanteerd worden, hoe wenst u de lezers/toehoorders aan te spreken, wat moet gezegd worden etc. De tekst is na het schrijven helemaal van u. U mag er uw eigen naam onder zetten en gebruiken zo vaak u wilt. De schrijver verdwijnt weer naar het rijk der ghostwriters. Spreekwoordelijk uiteraard.

De tarieven voor ghostwriting zijn uiteraard afhankelijk van de opdracht. Een toespraak of voorwoord is sneller geschreven dan een heel boek.

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak of vraag informatie aan via info@tjannehartman.nl of telefoonnummer 06 – 41 62 28 89.

Notulen

Het is bij vergaderingen of bijeenkomsten van belang dat er een goed verslag komt. Voor het archief en zodat u afspraken en discussies altijd nog eens kunt teruglezen. Ik heb een jarenlange ervaring in notuleren. U krijgt binnen een week na de betreffende activiteit een levendig, kort en bondig verslag.

Interesse? Mail info@tjannehartman.nl en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Script

Bedrijfsfilm
Hoe zet u uw bedrijf en werk nou op een goede manier op film? Al een bedrijfsfilm in gedachten maar moeten de details nog worden uitgewerkt? Ik heb ruime ervaring in het schrijven van scripts voor bedrijfs- of productfilms. Bekijk hier een aflevering van het door mij geschreven en geregisseerde De Kracht van Oss, een programma van de Osse omroep D-tv.

Script
Heeft u een geweldig idee voor een film-, boek- of musicalscript? Al een kant-en-klaar script liggen, maar u wilt er graag een professionele blik over laten werpen? Of lukt het u niet uw ideeën op papier te zetten? Maak vrijblijvend een afspraak, dan kijken we of we er samen uit kunnen komen. Misschien is uw idee gecombineerd met mijn schrijftalent wel de weg naar de Gouden Griffel?

Mail of bel voor een vrijblijvende afspraak.

Sollicitatiebrieven

Soms lukt het maar niet met die sollicitatiebrief. Of wilt u eens écht opvallen tussen de vele brieven die een bedrijf ontvangt. Ik spreek graag met u af om samen tot een lekker lopende tekst te komen. Die boetseren we tot een brief geheel naar uw smaak, volgens uw taalgebruik en in uw eigen woorden. En altijd voor een vriendenprijsje. Niet omdat we per se vrienden moeten worden, maar omdat op deze manier echt iedereen bij Tjanne Hartman Tekst- en Communicatiebureau aan kan kloppen.

Mail voor informatie of een afspraak: bel 06-41622889 of mail info@tjannehartman.nl

Verslaggeving

Een goed verslag begint met het nieuws en laat overbodige, nutteloze of saaie informatie weg. Verslaggeving is een vak apart.

Ik maak verslagen van zeer uiteenlopende evenementen: van beurzen tot braderieën, van lezingen tot toneelvoorstellingen. Daarnaast ben ik als journalist ook in te schakelen voor verhalen die dieper gaan: kritisch, opmerkzaam en feitelijk correct zijn hierbij mijn kernwaarden.

U haalt met mij een professionele, goed ingelezen verslaggever in huis. Iemand met veel ervaring bovendien. Ik heb een geheel eigen schrijfstijl, maar kan daarnaast ook andere stijlen hanteren. Bij verslaggeving gaat het net als bij alle andere onderwerpen: we brengen vooraf duidelijk in kaart wat uw wensen zijn. De opdrachtgever staat tenslotte centraal, hoe afgezaagd dat ook klinkt. Een verslag kan kort, lang, bondig, wollig, poëtisch, zakelijk, formeel of informeel zijn.

Ik ben een snelle werker: ‘s morgens een evenement? Nog diezelfde avond kan het verslag online of naar de drukker.

Verslaggeving varieert in prijs van € 100,-. tot € 550,-. excl. btw. Prijzen zijn afhankelijk van onder meer de lengte van de tekst en duur van het evenement.

Meer weten? Benieuwd naar enkele voorbeelden? Vraag informatie aan via het contactformulier of via telefoonnummer 06–41622889

Webteksten SEO

Teksten op een website moeten kort zijn. Maar wel duidelijk en vindbaar voor zoekmachines. Kort maar krachtig, dat kenmerkt de webteksten die Tjanne Hartman Tekst- en Communicatiebureau levert.

Uw website moet bovendien vindbaar zijn. Niet alleen voor mensen die uw site al kennen, maar ook voor totale vreemden. Ik help daarom met Search Engine Optimilisation (SEO). Schrijven voor websites betekent namelijk ook rekening houden met zoekmachines. Teksten moeten SEO-proof zijn. Voor SEO is overigens ook een mooi Nederlands woord: zoekmachineoptimalisatie. Alle webteksten die ik schrijf, zijn zoekmachinegericht. Dit houdt in dat de teksten relevante zoekwoorden, titels, omschrijvingen en logische (interne) links bevatten.

SEO-scan
Heeft u al een website waar u tevreden mee bent, maar twijfelt u over de vindbaarheid op Google? Hiervoor heeft Tjanne Hartman Tekst- en Communicatiebureau de SEO-scan ontwikkeld. Binnen één werkweek krijgt u een uitgebreide analyse over de SEO-kwaliteit van uw webteksten.

Meer weten? Mail of bel via info@tjannehartman.nl of 06–41622889